Khamis, 28 Julai 2011

Ramadhan sudah dekat.. Sudah bersedia ke kawan-kawan?

Assalamualaikum...

Wahh!!!! Ramadhan nak dekat dah. Tak sabarnya rasa. Bulan yang paling aku tunggu-tunggu. Bestnya.. TEngah-tengah aku tengok-tengok video kat youtube, teringat  nak tengok video pasal iklan Ramadhan. Memang best iklan dari luar. Buat masa ini, aku sediakan sedikit contoh. hehe.. kongsi sesama..:)lepas ini, kawan-kawan kita sediakan bacaan al-Quran dalam kereta ya..:)


Ini lagi satu yang menarik. Kan kita sunat sahur kerana apa? kerana sahur membezakan kita dengan puasa orang yahudi.. Walaupun seteguk air. jom bersahur. Haa..disamping kita bersahur, apa kata kita solat sunat beberapa rakaat. Solat tahajud pun kira ok dah..:) Jom..


Ini best gak.. Kita nanti jangan nak beli makanan buka ikut nafsu, berikan sedikit untuk orang yang tidak berkemampuan. Bersedekah seikhlasnya, sebab bukankah pahala kita digandakan paling banyak dalam bulan Ramadhan ini. So, apa lagi, jomlah bersedekah. InsyaAllah pahala amalan ini akan bantu kita apabila kita dipanggil nanti.. :)


emmm... ini hiburan sedikit dari kumpulan nasyid Unic dan Inteam bertajuk Kemuliaan Ramadhan. Dengarlah. best... Terbaikk...:)

Tiada ulasan: