Ahad, 20 Mac 2011

Segulung IJAZAH dalam genggaman.. Alhamdullillah..

Assalamualaikum...

Mulanya aku nak ucapkan syukur alhamdullillah ke atas Ilahi dengan limpah dan rahmatNya, aku telah berjaya menghabiskan pengajianku dalam bidang perguruan untuk bahagian matematik sekolah rendah. Setelah difikir-fikirkan, walaupun bukan kelas pertama, tetapi aku tetap syukur kerana berjaya juga aku mengenggam segulung ijazah. Mulanya dulu masa sekolah rendah, cikgu-cikgu asyik bercerita mengenai sijil-sijil dalam pembelajaran ini. Dari UPSR ke PMR ke SPM ke Sijil ke Diploma ke Ijazah ke Master dan PhD. Waahhh.. dengarnya macam menarik kalau dapat kumpul semua sijil. hahaha... Masa kecik-kecik dulu, dengar IJAZAH SARJANA MUDA memang teruja habis. Mula berfikir boleh berjaya ke sampai situ. Susah juga. Mungkin tak dapat sampai kot ke peringkat itu. Tetapi, alhamdullillah, tercapai juga. InsyaAllah, lepas ini akan samabung master. Buat masa ini tengah memikir-mikir master apa yang hendak diambil. Tetapi itu semua bergantung pada rezki. Sekarang ini tumpu pada kerja baru ini dulu. Perlu pastikan gaji yang bakal terima adalah berkat. InsyaAllah..

Ini ada sedikit gambar dalam tempoh konvo ini. Sekadar berkongsi dan bukan untuk menunjuk atau apa-apa.
Gambar sijil yang diterima. IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN DENGAN KEPUJIAN MATEMATIK RENDAH. Masa ambil sijil ini, naik pentas macam nak buat persembahan dia punya kagetnye tue.. Siap timbalan KPM suruh relax. Muka nampak tak relax kot. huhuhu.. Alhamdullillah semua berjalan lancar. Gembira sungguh.. hheheh..




Gambar ini kami ambil pada hari rabu di Putrajaya. Mulanya kami rancang nak ambil gambar pagi. Sampai ke tengahari semuanya ada hal dengan keluarga. Ditambah pula kami tiada kamera, kami tak pergi mengambil gambar. Hinggalah lepas kami bangun dari tidur petang Wardah ajak kami ambil gambar. Kami juga ada mengupah adik Wardah, iaitu Najjah untuk ambil gambar. Maklumlah dia pakai Dslr..huhuh... Thanks wardah n adiknya Najjah.. hehe..

Smart tak pic ni?? Aku suka.. heheh.. kalo ada ramai2 lagi best.hehehe..



Sebenarnya, banyak lagi aksi lompat yang menarik. huhuh.. tapi malu nak tunjuk.. banyak tenaga dah diabiskan untuk melompat nie..hahha...

Ini gambar yang mendapat rating tinggi.. haha.. Orang kata gambar ini menarik. Anglenye pun menarik.. Aku iyeakan aja.. Najjah yang amik jadikan ia cantik..:)


Ini gambar kitaorang.. Moga kami kekal bersahabat ke akhir hayat. doakan kejayaan kami.

Aku suka gambar ini. Orang yang banyak kali suh aku senyum. Najjah lah orangnya. Pantang time aku ambil gambar. Sibuk lah dia suruh senyum. Bila kita senyum, dia gelak plak. Apalah budak tue..hahah...


Gambar bawah ini plak, gambar diambil lepas majlis konvo. Dengan family. Tidak banyak gamabr diambil kerana nak cepat untuk ke Perak pula. Ada rezki, ambil gambar masa konvo master plak..hehhe...
Sebenarnya konvo ni 17 Mac yea.. kat gambar tue, kami tersalah set masa. :)


Nampak tak bunga dan patung yang dipegang tue?? mak dengan adik yang bagi. heheh.. Jangan jelez yea..:P
Ini adalah mak dan ayah ku. Tanpa dorang aku tak berjaya sampai sini. Thanks to them.. Love them very much..Muahhh..:)

Ini adalah keluarga aku. sayang dorang. Thnks support abang nie yea... Sayang kamu..

Sempat ambil gambar dengan budak ini jer.. hahaha... Syamil namanya.. Dia dah berpunya yea.. So, jangan berangan nak ngurat dia..hahaha...:P


Sampai sini sahaja aku berkongsi.. Nanti ada rezki lain, aku akan kongsi lagi. Muga semua sahabat berjaya di dunia dan di akhirat. InsyaALLAH.. All the BEST.. :)

3 ulasan:

mimbar_syahadah berkata...

tahniah cikgu nazz..:)

Nazirul berkata...

thsnks ustzsh...

nurmey berkata...

Congrats cikgu nazz!! smoga bejya n jdi guru yg terbaik... insyaallah.